Intergratie

 Waarom is dat zo belangrijk?

Wat is emotie coaching? 

Als emotie coach nodig ik je uit je gevoelskompas weer te gaan leren herkennen en echt als navigatie in het dagelijks leven in te gaan zetten. Ik zeg ‘weer’, want als kind werkte dit navigatiesysteem nog prima. Boos, bang, blij, verdrietig, het waren allemaal heel eerlijke emoties die ons in balans brachten, vooruit stuwde, of ons juist aangaven even een stapje terug te doen. En in feite doen Het leven, waarin de nadruk vaak overmatig op ons denken ligt, heeft ons een beetje afgeleid en het is tijd om weer terug te keren naar de innerlijke leiding van ons gevoelssysteem.

Gevoelscompas? Innerlijke leiding? Gevoelssysteem? Huh?

Ok, het gevoelssysteem, ofwel het hele netwerk aan emoties, is direct gekoppeld aan ons overtuigingsysteem; de gekleurde bril waardoor we de wereld om ons heen ervaren, ofwel; de gedachtes die we in de loop van ons leven zijn gaan geloven. Voorafgaande aan iedere emotie zit namelijk een (of een hele stortvloed aan) gedachten. Het gevoelssysteem reageert heel een-op-een op dat wat we op ons pad tegenkomen. Dat wil zeggen, onze emoties geven ons feedback op wat we tegenkomen, zien, ervaren, horen maar vooral op wat wij daar over denken (je weet wel, die gekleurde bril). En denken op zich heeft geen kracht, maar de gedachten die we waar maken wél, want de gedachten die we waar maken worden overtuigingen en deze creeeren onze werkelijkheid! 

Emotie coaching is dus o.a. via de waarheid van je emoties de onwaarheden van je overtuigingen blootleggen en transformeren.

Want..

Je systeem is altijd opzoek naar balans en emoties zijn eigenlijk al een beweging vanuit je systeem op weg naar deze balans. Met Emotie Coaching geven we die al ingezette beweging simpelweg een setje.