Emotie coaching

Wat is dat precies?

Wat is Emotie Coaching?

Als emotie coach nodig ik je uit je gevoelskompas weer te gaan leren herkennen en echt als navigatie in het dagelijks leven in te gaan zetten. Ik zeg ‘weer’, want als kind werkte dit navigatiesysteem nog prima. Boos, bang, blij, verdrietig, het waren allemaal heel eerlijke emoties die ons in balans brachten, vooruit stuwde, of ons juist aangaven even een stapje terug te doen. En in feite doet ons systeem dit nog altijd, alleen zien we die wijsheid over het hoofd en niet meer voor wat het is: ons compas. Het leven, waarin de nadruk vaak overmatig op ons denken ligt, heeft ons namelijk een beetje afgeleid, maar nu is het tijd om weer terug te keren naar de innerlijke leiding van ons gevoelssysteem.

Gevoelscompas? Innerlijke leiding? Gevoelssysteem? Huh?

Ok, het gevoelssysteem, ofwel het hele netwerk aan emoties, is direct gekoppeld aan ons overtuigingsysteem; de gekleurde bril waardoor we de wereld om ons heen ervaren, ofwel; de gedachtes die we in de loop van ons leven zijn gaan geloven. Voorafgaande aan iedere emotie zit namelijk een (of een hele stortvloed aan) gedachten. Het gevoelssysteem reageert heel een-op-een op dat wat we op ons pad tegenkomen. Dat wil zeggen, onze emoties geven ons feedback op wat we tegenkomen, zien, ervaren, horen maar vooral op wat wij daar over denken. En denken op zich heeft geen kracht, maar de gedachten die we waar maken wél, want de gedachten die we waar maken worden overtuigingen en deze creeeren onze werkelijkheid! 

Emotie coaching is dus o.a. via de waarheid van je emoties de onwaarheden van je overtuigingen blootleggen en transformeren.

Want..

Je systeem is altijd opzoek naar balans en emoties zijn eigenlijk al een beweging vanuit je systeem op weg naar deze balans. Met Emotie Coaching geven we die al ingezette beweging simpelweg een setje. 

Emotie Coaching voor en/of na plant medicijnen

 Coaching voor de reis

Voorafgaande aan de reis kan het heel fijn en zinvol zijn om eens een coach sessie in te plannen, zodat er wellicht al wat angsten, vraagtekens, of overtuigingen aangekeken kunnen worden. Als coach kijk ik graag met je mee om te horen, zien en voelen welke beweging jouw emotionele systeem van nature maakt en waar de misvattingen en belemmerende overtuigingen zitten die deze natuurlijke stroom blokkeren.

Klinkt misschien wat ingewikkeld, maar uiteindelijk gaat het er om dat we alvast in het hart zakken, verbinding met onszelf maken en je vanuit deze rust en balans de ceremonie in kunt gaan. De ervaring leert dat wanneer je in deze verbonden staat een yopo reis in gaat, dit een heel mooi effect kan hebben op je reis.

Een coach sessie voorafgaande aan een ceremonie heeft het mooiste effect wanneer deze op de dag van de ceremonie zelf gepland wordt.

Coaching na de reis

Tijdens een reis met plant medicijnen kun je enorm veel inzichten, doorbraken en transformatie ervaren, maar wat te doen met al die nieuw verworven inzichten na een ceremonie, al die energetische transformatie, al die aangekeken onbewustheid? Voor veel mensen kan het best even lastig zijn om een reis met plant medicijnen een plekje te geven, maar vooral ook om dat wat geleerd en ingezien is mee te nemen in het dagelijksleven. Emotie Coaching is een lichtvoetige manier om dit dansje met het leven opnieuw aan te gaan vanuit een dieper inzicht in hoe het menszijn nu in z’n werk gaat. Heel praktisch, maar ook op energetisch niveau.

In een sessie na de reis kijk ik met je mee naar wat jouw systeem op dat moment aangeeft nodig te hebben en dat doe ik door te luisteren naar welke emoties er naar boven komen tijdens de sessie. Iedere emotie heeft namelijk een hele mooie, positieve en dienstbare boodschap. Dienstbaar aan het proces waar je op dat moment in zit en in feite doe ik niet meer dan de vertaler zijn van jouw emoties.

Een coach sessie na de ceremonie plan je het best in de week die volgt op de ceremonie, zodat er genoeg ruimte is geweest een beetje te landen, maar de ervaring nog wel vers in het systeem aanwezig is.

Meer weten over Emotie Coaching? Ga dan naar shanamalu.nl