De Ceremonie

Hoe ziet een Yopo ceremonie eruit?

We starten om 19:00 uur in een cirkel en verbinden met elkaar en de Yopo traditie. We bereiden jou voor om op de juiste manier het medicijn te ontvangen en er mee te reizen.  

De Caapi  

In aanloop naar 24:00 uur zijn er verschillende rondes met Caapi thee. Dit werkt als een ontspannend middel en bereid het lichaam chemisch voor op de visionaire ervaring met de Yopo.

De richtlijnen 

De reis vindt plaats met de ogen gesloten in één (zittende) houding en in volledige stilte. De houding die we aannemen is zittend op een krukje, stoel, of op de grond. Dit is de traditionele manier waarop er met Yopo wordt gereisd. Dit heeft als doel jou te ondersteunen en iedere vorm van afleiding te beperken. 

De start  

Traditioneel wordt het medicijn ingenomen rond middernacht en dit doen we door het vermalen poeder op te snuiven met een Yopera, een buisachtig instrument. In de Piaroa traditie projecteren (snuiven) we het medicijn zelf. Het inhaleren van de Yopo is niet onaangenaam of onprettig en is niet te vergelijken met het gevoel van Rapé.  

De Ervaring  

De ervaring van Yopo begint binnen 5 minuten. Het lichaam begint op te warmen en je krijgt een tintelend gevoel over het hele lichaam. Je ervaart een lichamelijk bewustzijn en mogelijk ongemak dat je uitnodigt om het lichaam te zuiveren (regelmatig in de vorm van overgeven). Dit om het lichaam te ontgiften, de energiekanalen te openen en af te stemmen. De Yopo ervaring duurt tussen 1,5 en 3 uur. 

Daarop volgen de visuals. Deze hebben het doel om de mechanismen van onze gedachtestructuren ongedaan te maken. Dit is een belangrijk aspect wat ruimte maakt voor nieuwe perspectieven. Een van de effecten van Yopo is dat het onze maskers en ons ego uiteen doet vallen, zodat we onze ware zelf kunnen ervaren.

De ervaring met Yopo dompelt ons onder in een onmetelijk gevoel van dankbaarheid en begrip. Het ondersteunt ons bij het ontdekken van onze ware zelf en het kunnen leven vanuit de ogen van liefde. Alleen vanuit Pure Liefde kunnen we elkaar echt begrijpen, want liefde is wat we zijn.  

De Afsluiting

Na ongeveer 2 uur voel je dat de effecten langzaam beginnen af te nemen en begin je te landen. Omdat het landen een belangrijk onderdeel is van de reis nemen we alle tijd om weer terug te komen in ons lichaam. 

Iedereen land ongeveer tegelijk uit zijn reis, waarna we nog wat muziek luisteren, of wat napraten. De echte sharing vindt plaats de volgende ochtend, zodat je even tijd hebt om de ervaring te laten zinken.

De Volgende Ochtend

Rond 10 uur ontbijten we en delen we onze ervaring, inzichten en bespiegelingen. Dit duurt tot ongeveer 14:00 uur, waarna we afscheid van elkaar nemen en naar huis gaan

Ben je benieuwd of een ceremonie met Yopo wat voor jou is? Lees dan hier verder.